logotipo

Actualitat

15
febr.

Xerrada del 3 de febrer

La setmana passada els alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de BAT van tenir una xerrada molt especial. Va venir la mare d’en Pol Rubio, l’Olga Velasco, que va parlar de la seva feina. El seu treball consisteix a solucionar les relacions laborals entre treballadors i empreses. 

Ens va explicar com era la seva rutina diària i com feia la feina, com era solucionar els problemes que tenien el treballador amb els seus directors i caps. 

Ara entrevistarem a un alumne de 4t d’ESO, en David Brasé Abella:

Explica’ns de què va anar la xerrada.

Ens va explicar la seva feina, ja que no és molt coneguda, que tracta de buscar els drets laborals de l’empresa. El que fa és un “favor” cap a l’empresa o el treballador, si l’han pagat bé o no, veure si diferents problemes són de l’empresa o del treballador, si s’ha donat una bona seguretat, etc. El treball combina economia i dret, ja que es fa servir les nòmines, l’atur, etc. Aquesta carrera que està a Barcelona i l’estan intentant posar a Girona, ajudar a persones a aconseguir la justícia.

Et va agradar la xerrada? 

Sí, em va agradar molt, és una carrera molt interessant 

Creus que és un tema important? 

Sí, ja que s’ha de lluitar pels drets dels treballadors, perquè grans empreses aprofiten la globalització per produir productes en el tercer món, ja que els costos són molt més baixos, i la seva feina és lluitar pels drets dels treballadors. 

Creus que és interessant?

Sí, molt interessant, pel fet que és un tema del qual no es parla molt i realment és necessari que la gent en sàpiga sobre això. 

 

Castellano: 

La última semana hubo una charla con los alumnos de 4º de ESO, 1º y 2º de BAT. Vino la madre de Pol Rubio, Olga Velasco, que habló de su trabajo. Su trabajo consiste en solucionar las relaciones laborales entre trabajadores y empresas. 

Nos explicó cómo era su rutina diaria y cómo hacía el trabajo, cómo era solucionar los problemas que tenían el trabajador con sus directores y jefes. 

Ahora entrevistaremos a un alumno de 4º de ESO, David Brasé Abella:

Cuéntanos de qué fue la charla.

Nos explicó su trabajo, puesto que no es muy conocido, que trata de buscar los derechos laborales de la empresa. Lo que hace es un “favor” hacia la empresa o trabajador, si lo han pagado bien o no, ver si diferentes problemas son de la empresa o trabajador, si se ha dado un buen seguro, etc. El trabajo combina economía y derecho, ya que se utilizan las nóminas, el paro, etc. Esta carrera que está en Barcelona y la están intentando poner en Girona, ayudar a personas conseguir la justicia 

¿Te gustó la charla? 

Sí, me gustó mucho, es una carrera muy interesante.

¿Crees que es un tema importante? 

Sí, puesto que se debe luchar por los derechos de los trabajadores, porque grandes empresas aprovechan la globalización para producir productos en el tercer mundo, ya que los costes son mucho más bajos, y su trabajo es luchar por los derechos de los trabajadores. 

¿Crees que es interesante? 

Sí, muy interesante, debido a que es un tema del que no se habla mucho y realmente es necesario que la gente sepa al respecto. 

English: 

Last week there was a talk with the 4th ESO, 1st and 2nd BAT students. Pol Rubio’s mother, Olga Velasco, came and talked about her work. Their work consists of solving labor relations between workers and companies. 

He explained to us what his daily routine was like and how he did the work, how it was to solve the problems the worker had with his directors and bosses. 

Now we will interview a 4th grade ESO student, David Brasé Abella.

Tell us what the talk was about: 

She told us about her work, as it is not very well known, which is to seek the labor rights of the company. What it does is a “favor” towards the company or the worker, whether they have been paid well or not, see if different problems are the company’s or the worker’s, if a good insurance has been given, etc. The work combines economics and law, as it uses payroll, unemployment, etc. This race that is in Barcelona and they are trying to put it in Girona, to help people get justice 

Did you like the talk? 

Yes, I really enjoyed it, it’s a very interesting degree.

Do you think it’s an important topic?

Yes, since you have to fight for workers’ rights, because big companies take advantage of globalization to produce products in the third world, since the costs are much lower, and their job is to fight for workers’ rights. 

Do you think it is interesting? 

Yes, very interesting, due to the fact that it is a topic that is not talked about much and it is really necessary for people to know about it.

Últimes notícies

© 2022 Montjuïc Girona International School. Tots els drets reservats.

Call Now

Aquest lloc utilitza cookies per tal de millorar la teva experiència web. més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar