logotipo

Actualitat

9
des.

El TÍO A MGIS 

Català: 

A infantil, com cada any, el dia 21 de desembre faran cagar el tió de Nadal. 

El tió de Nadal és un element de la mitologia catalana, i una tradició nadalenca feta especialment a Catalunya. Consisteix a prendre un tronc, o branca gruixuda normalment a l’inici de desembre. Deixar-li menjar cada nit i tapar-lo amb una manta perquè no passi fred. 

En arribar la Nit de Nadal, primer de tots els nens han d’anar a resar i ha d’explicar que han fet bé perquè els hi portin regals, després li donen cops de bastons mentre canten, perquè cagui regals i dolços baix de la manta el 24 de desembre. 

Castellano: 

En infantil como cada año el día 21 de diciembre cagarán el Tió de Navidad. 

El tió de Navidad es un elemento de la mitología catalana, y una tradición navideña hecha especialmente en Cataluña. La variante más extendida consiste en coger un tronco, o rama gruesa normalmente al inicio del Adviento, dejarle comida todas las noches y taparlo con una manta para que no pase frío. 

Al llegar la Nochebuena, primero de todo los niños de la casa deben ir a rezar y ha explicarle lo que han hecho bien para que les traigan regalos, luego le dan golpes de bastones mientras cantan, para que cague regalos y dulces debajo de la manta el 24 de diciembre.

 

Inglés: 

In kindergarten, as every year on December 21, we will make the “Tió de Nadal” poop chocolate and gifts. 

The Christmas tió is an element of Catalan mythology, and a Christmas tradition made especially in Catalonia. The most widespread variant consists of taking a trunk, or thick branch, normally at the beginning of Advent, letting it eat every night and covering it with a blanket so that it does not get cold. 

When Christmas Eve arrives, first of all the children of the house must go to pray and he has explained that they have done well for them to bring them gifts, then they beat him with sticks while they sing, so that gifts and sweets fall under the blanket on December 24.

 

Últimes notícies

© 2022 Montjuïc Girona International School. Tots els drets reservats.

Call Now

Aquest lloc utilitza cookies per tal de millorar la teva experiència web. més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar