logotipo

Actualitat

7
juny

L’Adolescència

L’Adolescència: L’etapa del canvi

 

En aquest reportatge veurem què és l’adolescencia i com ens afecta als adolescents.

 

Què es l’adolescència?

 

L’adolescència és una etapa de la vida on apareix la pubertat, i aquesta marca el final de la infantesa i l’inici de l’etapa adulta. També és quan l’ésser humà ha completat el seu desenvolupament. Aquest període dura entre els 10 i 19 anys. L’adolescència produeix uns certs canvis físics i mentals que determinaran com serem en el futur; per exemple, grans, la regla, creixement de pèls, canvis emocionals, etc…

 

Les relacions amb els pares s’ha de mantenir, ja que aquests canvis necessiten ser atesos per algú de confiança i es necessita el suport emocional d’una figura paternal. En l’adolescència aquestes relacions a vegades costa formar-les, però són necessàries. Més endavant, aprofundirem tots aquests canvis que pateixen els adolescents.

 

Com ens afecta l’adolescència?

 

Canvis físics

Durant la pubertat, l’etapa que ens defineix com a una persona adulta, es començaren a notar uns certs canvis físics i psicològics ja que el nostre cos evoluciona. Aquesta etapa el que fa es que defineix el nostre sexe, destaca noves parts del nostre i a més a més apareixen coses noves en ell. Depenent del sexe els canvis son completament diferents; en el cas dels nois, els canvis més evidents son el creixement, l’aparició de bell facial (bigoti, barba…), aparició de la nou al coll, l’augment del volum muscular, l’aparició de pèl al cos (cames, braços, peus) i sobretot el desenvolupament dels òrgans sexuals. En el cas de les noies, els canvis son completament diferents; els canvis més notoris son el creixement que es produeix abans que els nois, l’aparició de pèls a les aixelles, el creixement dels pits i dels mugrons, el creixement dels malucs, les cuixes i les natges, l’aparició de pèl a les cames i als braços i sobretot (igual que els nois) el desenvolupament dels sexuals.

 

Aquí us deixem unes gràfiques dels canvis físics que es produeixen durant la pubertat:

Evolució física d’una noia

Canvis psíquics

 

Paral·lelament al desenvolupament dels canvis físics, durant l’adolescència es donen a lloc diferents canvis psicològics. Aquests canvis en general provoquen noves emocions, relacions, vivències, interessos, pensaments, etc. A més a més durant aquesta etapa els canvis d’humor son molt freqüents, els adolescents necessiten sentir més independència respecte de l’entorn familiar. Durant aquesta etapa també es valoren molt les amistats. En aquesta etapa també es comença a sentir emocions intenses relacionades amb l’amor i el sexe. També es crean ideals socials, polítics, etc, ja que l’intel·lecte d’un adolescent comença a reflexionar coses que abans no s’havia qüestionat, i això dona lloc a aquests canvis. Tot aquest conjunt de canvis definiran la personalitat que tindran en un futur.

 

Canvis d’humor en les relacions familiars

Gran valoració cap a les amistats i les relacions socials

    

Últimes notícies

© 2022 Montjuïc Girona International School. Tots els drets reservats.

Call Now

Aquest lloc utilitza cookies per tal de millorar la teva experiència web. més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar