logotipo

Actualitat

25
febr.

La Chandeleur

 

Al llarg de la primera setmana de febrer els alumnes de primària han fet creps a la classe de francès perquè el diumenge 2 de febrer va ser La Chandeleur, el Dia de la Crep a França.

La Chandeleur se celebra 40 dies després de Nadal. Els orígens es remunten a tradicions paganes. Està  vinculada a un ritual de fertilitat de les terres, i se celebrava el final de l’hivern. La gent encenia torxes i es feia un recorregut en processó pels camps pregant al Déu de la fertilitat que purifiqués les terres abans de la sembra. També feien creps amb el blat sobrant de les collites passades, abans de començar les noves collites. I la seva forma, circular, era un homenatge a l’esperat i anhelat Sol.

Un altre possible origen és que, al segle V, el papa Gelasi I va convertir aquesta tradició en una festa catòlica, que celebrava també el dia en què Jesús va ser presentat en el temple, de manera que la celebració va canviar les torxes per espelmes amb una destinació final: l’església.

Suposadament, Gelasio I va manar repartir galettes o creps salades a l’entrada de Roma a tots els pelegrins que arribaven fins allà el 2 de febrer.

 

A lo largo de la primera semana de febrero los alumnos de primaria han hecho crepes en la clase de francés porque el domingo 2 de febrero fue La Chandeleur, el Día de la Crepe en Francia.

La Chandeleur se celebra 40 días después de Navidad. Los orígenes se remontan a tradiciones paganas. Está vinculada a un ritual de fertilidad de las tierras, y se celebraba el final del invierno. La gente encendía antorchas y se hacía un recorrido en procesión por los campos orando al Dios de la fertilidad que purificara las tierras antes de la siembra. También hacían crepes con el trigo sobrante de las cosechas anteriores, antes de comenzar las nuevas. Y su forma, circular, era un homenaje al esperado y ansiado Sol.

Otro posible origen es que, en el siglo V, el papa Gelasio I convirtió esta tradición en una fiesta católica, que celebraba también el día en que Jesús fue presentado en el templo, por lo que la celebración cambió las antorchas por velas con un destino final: la iglesia.

Supuestamente, Gelasio I mandó repartir galettes o crepes saladas en la entrada de Roma a todos los peregrinos que llegaban hasta allí el 2 de febrero.

 

Throughout the first week of February the primary students made crepes in French class because Sunday 2nd  February was La Chandeleur, the Crepe Day in France.

La Chandeleur is celebrated 40 days after Christmas.  The origins date back to pagan traditions.  It is linked to a fertility ritual of the lands, and the end of winter was celebrated.  People lit torches and made a procession tour through the fields praying to the God of fertility to purify the lands before planting.  They also made crepes with the leftover wheat from the previous crops, before starting the new ones.  And its circular shape was a tribute to the long-awaited Sun.

Another possible origin is that, in the fifth century, Pope Gelasius I turned this tradition into a Catholic holiday, which also celebrated the day Jesus was presented in the temple, so the celebration changed the torches for candles with a final destination: the church.

Allegedly, Gelasius I sent all the pilgrims who arrived there on 2nd February to distribute biscuits or salted crepes at the entrance to Rome.

 

Últimes notícies

© 2022 Montjuïc Girona International School. Tots els drets reservats.

Call Now

Aquest lloc utilitza cookies per tal de millorar la teva experiència web. més informació

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar